In het dagelijks leven krijgen we door allerlei factoren veel schadelijke deeltjes binnen. Het vervelende is dat je daar maar gedeeltelijk zelf iets tegen kan doen. Want een aanzienlijk aandeel van de gifstoffen komt via je luchtwegen je lichaam binnen. De lucht om ons heen is niet meer zo zuiver als voorheen. De uitstoot van verkeer, de agrarische sector en fabrieken zijn hier voornamelijk verantwoordelijk voor. Door ons voedsel krijgen we eveneens grote hoeveelheden toxische deeltjes binnen. Gelukkig hebben we dat deel wél zelf in de hand.
Het eten van organisch voedsel met minder gifstoffen
De producten die in de supermarkt liggen zijn dikwijls doordrenkt met conserveringsmiddelen, smaakversterkers en kleurstoffen. Die zijn eigenlijk zonder uitzondering slecht voor de gezondheid. Wees daarom bewust welke producten je koopt en lees de etiketten. Tref je veel E-nummers aan en namen van ingrediënten die je niet herkent? Ga dan op zoek naar een gezonder alternatief.
Zo kom je sneller van je gifstoffen af
Hoe zorg je dat je gezonder leeft en de inname van toxische deeltjes zo veel mogelijk voorkomt? Er zijn methodes om de opstapeling van gifstoffen in je lichaam te stoppen. Dat doe je door je lichaam de gelegenheid te geven om toxische deeltjes af te breken. Dagelijks een ruime hoeveelheid groenten eten, helpt hier bij. Een gezond eetpatroon is een must.
De makkelijkste, populairste en snelste methode om veilig je lichaam te ontgiften, is het volgen van een sapkuur. Tijdens een paar dagen drink je bijzondere sappen op basis van groente en fruit. Die zijn verrijkt met extra ingrediënten zoals kurkuma om de sapkuur nog beter te maken. Van kurkuma is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat het helpt bij het ontgiften (bron). Lees hoe je vandaag nog begint met ontgiften met sapvasten.
Waarom een sapkuur om te detoxen effectief is
Tijdens een detoxkuur krijgt je lichaam de kans om de overdaad aan giftige stoffen af te breken. Je bent namelijk best in staat om van de toxische stoffen af te komen. Sterker nog, een aantal organen zijn daar 24 uur per dag mee bezig. Met name je lever en je nieren spelen een onmisbare rol. Door de gifstoffen die we gemiddeld consumeren kunnen deze organen overbelast raken. Ze kunnen de enorme hoeveelheden niet aan en daardoor ontstaat een opstapeling. Dat richt op den duur schade aan.
Tijdens een sapkuur consumeer je vrijwel geen gifstoffen en heb je een lage koolhydraatinname. Onder andere je lever krijgen hierdoor de gelegenheid om de enorme hoeveelheden af te breken en een inhaalslag te slaan. Je lichaam is weer een hoop gifstoffen armer. De voordelen voor je gezondheid houden daarom veel langer aan dan de duur van de sapkuur.
De meningen verschillen wel eens wat een sapkuur echt voor effect heeft. Van nature kan je lichaam ook wel ontgiften, maar het gaat er met name om dat je in een korte tijd je lichaam een boost geeft. De reguliere en alternatieve geneeswijzen staan hierin lijnrecht tegenover elkaar. Vrijwel iedereen die een sapkuur heeft gevolgd, voelt zich daarna veel lekkerder in z’n vel zitten. Bovendien kan het een startpunt zijn om sowieso gezonder te gaan leven. Ervaar het zelf, zouden wij zeggen, want een goede sapkuur van enkele dagen met gewone en gezonde ingrediënten kan echt geen kwaad.
Detoxen om af te vallen en gelukkiger te zijn
Een sapkuur heeft daarom meerdere voordelen. Je ontgift je lichaam en dat is uitstekend voor je gezondheid. Tegelijkertijd consumeer je tijdens een periode weinig calorieën. Daarom verbrandt je lichaam vet en helpt een detoxkuur dus om af te vallen. Voor veel mensen is dat een doel op zich.
Daarnaast heb je meer energie omdat je lichaam heel veel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Je bent mentaal weerbaarder en slaat uitdagingen eenvoudiger uit de weg. Mensen voelen zich gelukkiger en gezonder na een detoxkuur op basis van speciale groente- en vruchtensappen. Zolang je dit enkele dagen doet en dan overstapt op een gezond eetpatroon, is het echt een aanrader. Ik heb het zelf ook enkele keren gedaan en vond het sowieso een bijzondere ervaring. Je bent heel bewust met je lichaam bezig. Heel fijn!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter