Een heerlijk recept, bloemkool uit de oven. Door de zongedroogde tomaatjes krijg je een echte Italiaanse smaak. De mozzarella en platte peterselie geven het een zonnige twist.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote bloemkool in grote rozen
- 185 gram zongedroogde tomaten
- 30 gram platte peterselie
- 1 teen knoflook
- 1 bol (buffel) mozzarella
- 100 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool in 8-10 minuten gaar. Snij de knoflook in stukjes. Pureer de zongedroogde tomaten, knoflook en platte peterselie in keukenmachine of met een staafmixer fijn tot een tapenade. Voeg indien gewenst nog wat olie toe als het te droog is.
Snij de mozzarella in blokjes. Doe de afgegoten bloemkool in een ovenvaste schaal, verdeel de tapenade en mozzarella over de bloemkool. Doe de Parmezaanse kaas over het geheel en doe het zo’n 10-15 minuten in de oven.
Tijdens het diner, of voor grote eters, kun je dit ook combineren met rijst, noedels, gebakken aardappelen of brood.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024