Kijk, daar houden wij nu van, Bonduelle maakt het ons makkelijk met hun diepvries-groenterijst. Zo kun je heel makkelijk, heel gezond en koolhydraatarm de lekkerste recepten op tafel zetten!
Hieronder mogen we een heerlijk recept delen van Bonduelle. Een gezonde, koolhydraatarme Thaise Curry, gemaakt met de bloemkoolrijst. Eerst even wat uitleg over de groenterijst.
Wat is groenterijst?
Dit is rijst gemaakt van bloemkool of broccoli, die je eigenlijk op dezelfde manier kunt eten als gewone rijst. Alleen eet je nu feitelijk groente in plaats van rijst. Je eet dus veel meer groenten en het je kunt zo ook nog een koolhydraatarm eten.
Je kunt natuurlijk zelf van verse bloemkool of broccoli rijst maken. Maar dat kost wel wat tijd en de aanrecht ligt daarna vol met je groenterijst 😉 Daarom vind ik de diepvrieszakken van Bonduelle met groenterijst echt een uitkomst. Handig om op voorraad te hebben, want met een paar ingrediënten, maak je er een snelle, gezonde maaltijd van!
Je kunt trouwens kiezen tussen bloemkoolrijst en broccolirijst in de diepvries. Hoe dan ook, het is gezond. Hieronder de voordelen van dit nieuwe Bonduelle product:
- 100% groente, laag in koolhydraten!
- Is een ideale vervanger van koolhydraatrijke rijst, aardappelen en pasta
- Het is puur, dus zonder enige toevoeging
- Staat snel op tafel: 3 minuten koken, 7 minuten wokken of roerbakken
- De rijst is perfect om in de vriezer lang op voorraad te hebben
- Het smaakt heerlijk in combinatie met veel recepten.
We zullen een paar recepten delen en deze week beginnen we met Thaise KipCurry!
Recept Thaise kipcurry met sugar snaps en bloemkoolrijst
Voor degene die nu denken, wat zijn sugar snaps? Hier volgt een uitleg: Sugar snaps zijn peulvruchten. Ze zijn lekker knapperig en smaken een beetje zoetig. Het zit zo tussen peultjes en dopertwen in, maar je hoeft ze niet te doppen.
Ingrediënten voor deze Thaise kipcurry (voor 2 personen):
- 1 zak Bonduelle bloemkoolrijst
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel rode currypasta (bijvoorbeeld die van AH of naar keuze)
- 1 zak diepvries sugar snaps
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 takjes koriander* (grof in stukjes gehakt)
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit in een wok één eetlepel olijfolie. Bak de kipfiletreepjes in 3 minuten goudbruin. Schep daarna de currypasta door de kipfilet. Voeg de kokosmelk toe en de nog bevroren sugar snaps. Stoof alles nog 10 minuten.
Verhit vervolgens in een hapjespan weer een eetlepel olijfolie en voeg daarna de bevroren bloemkoolrijst toe. Bak dit 6 a 7 minuten, steeds lekker doorscheppen.
Schep daarna op de borden de bloemkoolrijst en voeg daar bovenop de kipcurrypasta toe. Je maakt het af met de kleine stukjes koriander.
Variatietip: in plaats van kipfilet kun je ook kiezen voor garnalen!
*PS Nog even over koriander:
Koriander is een kruid dat eten een bepaalde smaak geeft. Maar dit kruid bevat ook veel vitaminen en mineralen zoals ijzer en magnesium. Natuurlijk eet je er maar heel weinig van, dus de inname is beperkt. Toch wordt koriander wel van oudsher ingezet als natuurlijk medicijn. Het werkt ontgiftend tegen zware metalen. Koriander is ook goed voor de spijsvertering en voorkomt gasvorming. Daarnaast helpt koriander tegen hoofdpijn en slapeloosheid en zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter