Kortgeleden liep ik in de supermarkt en kwam coolwraps tegen. Een coolwrap is een grote platte witte kool, waarvan je de bladeren als wrap kunt gebruiken. Dat is echt iets voor mij om uit te testen. Ik heb er cannelloni van gemaakt. Lekkere koolhydraatarme ‘pasta’. Maar er kan nog veel meer mee, denk aan Mexicaanse wraps of lekker fris als lunchgerecht.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 bladeren van een coolwrap, kun je die niet vinden neem een andere grote witte kool
- 150 gram rundergehakt
- 3 el. olijfolie
- 2 tomaten
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 tl. Italiaanse kruiden
- 1 tl. honing
- 50 gr. ricotta
- beetje Parmezaanse kaas
- 140 gr. tomatenpurree
- 4 el. rode pesto (liefst zelfgemaakt van zongedroogde tomaten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie)
Extra nodig: ovenschaal
Bereiding
Haal de coolwraps voorzichtig van de kool. Was ze en blancheer ze (3 minuten koken). Giet af en laat de bladeren uitlekken/drogen.
Rul het gehakt in 1 el. olijfolie. Als het lichtbruin is, doe je de ui, knoflook en Italiaanse kruiden er bij. Na een paar minuten mogen de tomaten en paprika erbij. Als de paprika zacht is, dan kun je de tomatenpuree en honing toevoegen. Proef of de saus goed op smaak is. Eventueel een beetje zout en peper toevoegen of iets meer kruiden.
Laat de saus 10 minuten pruttelen. Zet onder tussen de oven aan op 175 graden.
Leg een coolwrap uit op een bord. Smeer er een ongeveer een eierlepel ricotta op. Vervolgens een schep saus en verdeel het in de breedte. Rol het blad op als een wrap en leg het in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit tot de bladeren op zijn. Smeer er een laagje pesto over heen en als laatste een beetje Parmezaan.
Zet de ovenschaal een half uur in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter