In het boek Chef met Lef van Nigel van der Horst staan verschillende variaties van quesadillas. Het is een gerecht dat wij thuis steeds vaker op het menu zetten.
Laatst zat er in de foodybox (een proef- en experimentenpakket) een zakje met speciale kaas voor nachos. Of te wel een mix van rode en witte cheddar. Kaas die lekker makkelijk smelt, ideaal voor nachos of quesadilas. Beiden heb ik uitgeprobeerd. Omdat nachos best makkelijk te maken is, heb ik nu een lekker receptje voor quesadillas voor je uitgewerkt.
Ingrediënten voor 2 personen
- 6 volkoren tortillas (kijk even naar de grootte van de tortilla)
- 300 gram biologisch rundergehakt
- 1 zakje geraspte kaas voor nachos
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 2 roma tomaten
- 1 blikje mais
- 1 avocado
- 1 tl. tacokruiden
- sriracha saus (voor erbij)
- scheutje olijfolie
Bereiding
Snij de groente fijn en pers de knoflook uit. Fruit de ui en knoflook in 2 minuten lichtbruin in een beetje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Kijk of de pan groot genoeg is voor je tortilla’s. Doe de gehakt erbij en rul deze. Als de gehakt geruld is, kun je de overige groente er bij doen. In een minuut of 10 zal alles gaar zijn. Giet het overmatige vocht af en maak de pan droog met keukenrol.
Verdeel het gehakt-groente-mengsel in drie gelijke porties. Leg een tortilla in de pan, schep een deel van het mengsel er op, verdeel het en dek het af met een andere tortilla. Zet het vuur op halve kracht. Na een minuut of vijf kun je een groot bord pakken op de pan leggen en zo het geheel omdraaien. Schuif de tortilla weer in de pan en laat het zo ook vijf minuutjes bakken. Hou het wel goed in de gaten, want als het vuur te hard staat, is de tortilla zo zwart.
Herhaal dit drie keer. Wij gaan altijd gelijk de eerste op eten, als nummer twee in de pan ligt. Zoals je op de foto ziet, verdeel ik deze dan in vier stukken die we rustig opeten.
Variaties
Dit is een simpele Mexicaanse variant, maar je kunt ook heerlijk gaan variëren met bijvoorbeeld tonijn, rundvlees en pittige kip of iets lekker vegetarisch.
Ohja natuurlijk kun je ook heerlijke variaties bekijken in Chef met Lef! Een kookboek met heerlijke junkfood-achtige recepten, die je zelf kunt maken (maar absoluut vaak geliefd zijn), denk aan hamburgers, pizza’s en pasta’s.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter