Op een website met nieuws voor foodbloggers las ik dat gazpacho een nieuwe trend is. Het is met het mooie weer erg lekker en gezond. Ik heb deze makkelijke gazpacho gemaakt in mijn slowjuicer. Je kunt het natuurlijk ook maken in een blender of sapcentrifuge.
Ingrediënten voor 4 glazen
- 4 tomaten
- 1 of 2 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- handje basilicum
- 1/2 avocado
- 1/2 komkommer
Bereiding
Bereidingstijd: 15 min + 3 uur wachttijd
Doe alle ingrediënten in de slowjuicer, sapcentrifuge of blender. Mix het tot een mooi glad geheel. Laat het vervolgens ruim 3 uur wachten in de koelkast. Dan trekken de smaken er lekker in.
Ben je niet zo’n fan van de scherpe smaak van knoflook, doe dan 1/2 teentje knoflook in de soep. Het is wel lekker om er een beetje knoflook in te doen voor de bite.
Het is ook een heerlijk gerecht om mee te nemen naar een picknick. Ik bewaar de soep altijd in mijn glazen fles. Daar heb ik ooit soep in gekocht in Frankrijk. Het etiket wil er niet af, daardoor vind ik het juist een leuke fles. Het is goed om dit soort dranken in een glazen fles te bewaren ivm de hardheid van glas. Dan houd je echt 100% de pure smaak van de soep over.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter