Het nieuwe e‐book Ontdek snel Culikruiden is het culinaire vervolg op het kruiden inspiratieboek Kruidje roer mij niet. Culikruiden inspireert culi’s met kennis over bijzondere kruiden, specerijen en mengsels en culinaire recepten.
Naast leuke recepten staan er ook interessante ‘weetjes’ in het boek. We hebben een kleine preview:
Wist je dat…?
Groene pepers zijn onrijpe pepers. Als ze rijpen, kleuren ze rood. Gele en oranje pepers zijn andere soorten. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor (punt)paprika’s. In pepers zit de stof capsaïcine, verantwoordelijk voor de hitte van de peper. Over het algemeen geldt: hoe kleiner, hoe scherper, hoe gekleurder, hoe milder. Een kleine groene peper is dus het scherpst.
Het is moeilijk om je in recepten advies te geven over het soort of de hoeveelheid pepers die je moet gebruiken. Wat jij als ‘heet’ ervaart, is namelijk heel persoonlijk. Mijn vader schepte met het grootste gemak grote lepels verse sambal over zijn gerechten, daar waar mij de vlammen al uitslaan. Vertrouw dan ook op je eigen smaak en gevoel. Begin voorzichtig en ervaar welke peper in welke mate voor jou geschikt is.
Verder in het boek
- ‘Pluk-mij’-kruidjes: Verse kruiden uit pot of tuin
- ‘Schud-mij’-kruidjes: Gedroogde kruiden uit de voorraadkast
- Wortel en stok: Onder de grond groeiende smaakmakers en smaakvolle (wortel)stokjes
- ‘In-een-handomdraai’-kruidjes: Een reis rond de wereld met kruidenmengsels
- Pittig gekruid: Over bijzondere pepertjes & zoutjes
- Mix- en match-sausjes: Maak in een handomdraai de heerlijkste sauzen
- Overige smaakmakers en allergenenweetjes
Een veelzijdig boek waardoor je meer inzicht krijgt in de belangrijke ingrediënten van het koken: de kruiden!
Ohja het boek zit ook vol prachtige foto’s!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter