De dames van De Groene Smaak (red: bestaat helaas niet meer) hebben weer een bijzonder recept aangeleverd.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ananas
- 1 ui
- 3 eetlepels granaatappel siroop
- 5 cm gember
- 2 hete pepers
- handje verse koriander
- 3 eetlepels (Engelse) kerrie
- 500 gram zuurkool
- eventueel wat room
Houd je niet zo van pittig? Laat dan de hete pepers weg!
Bereiding van deze Oosterse zuurkool met ananas
Indien nodig de zuurkool fijn snijden en uit laten lekken. De ananas en ui in blokjes snijden. De gember even raspen. Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en snij deze in fijne ringetjes. Hak de koriander fijn.
Bak de ui en ananas stevig aan. Voeg de kerrie en granaatappel siroop toe. Het geheel even laten karamelliseren. Voeg de zuurkool en koriander toe en eventueel de room. Dit laat je ongeveer 4 minuten sudderen.
Serveer het met aardappelpuree (vooraf mengen als stamppot kan ook) of rijst.
Genieten maar!
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Wortelcake Recept voor de Airfryer | Glutenvrij en Suikervrij - 27 februari 2024
- Groentesnacks uit de Airfryer 😋 - 22 februari 2024
- #365dagengeluk: Van klein naar groot geluk! - 14 februari 2024
Laat een reactie achter