Boerenkool, echt een seizoensgebonden groente en een superfood vol met goede vitamines en mineralen. Waarom altijd kiezen voor de boerenkoolstamppot? Je kunt ook een heerlijke pannenkoek boerenkool maken! Hieronder vind je een recept voor kleine boerenkoolpannenkoeken:
Ingrediënten:
- Zeezout en peper
- 1 rode ui
- 3 eieren
- Een handjevol boerenkool
- 50-75 gram boekweitmeel
- 1/2 el Provençaalse kruiden
Bereidingswijze:
Eigenlijk is de bereiding van deze pannenkoek heel erg makkelijk. Allereerst verwarm je de koekenpan met kokosolie. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en je bakt vervolgens van dit mengsel pannenkoekjes. Voor degene die weinig tijd hebben is er een handige oplossing. Deze pannenkoeken kan je namelijk goed invriezen. Ook kan je ze goed bewaren in de koelkast voor de volgende dag, zo hoef je ze alleen nog maar op te warmen en is je gezonde pannenkoek al klaar!
Gezond
In boerenkool zitten veel goede stoffen en vitamines namelijk:
- Vitamine A
- Vitamine C
- Vitamine K
- Mangaan
- Koper
- Callcium
- Vitamine B6 en kalium
Tenslotte bevat boerenkool ook veel voedingsvezels en is het een goede bron van plantaardige eiwitten. Een gezonde keuze dus!
Laatste berichten van Jessica Young (toon alles)
- Recept Valentijnssmoothie… - 31 januari 2016
- Recept glutenvrije Teff koekjes - 15 januari 2016
- Paleo Oliebollen, maak het zelf! - 29 december 2015
Laat een reactie achter