De herfst zit in de lucht. Tijd voor pompoen, groente van het seizoen. We hebben een pittige variant gemaakt met appel. Hieronder vind je het recept voor deze pompoensoep.
Hoe maak je deze pompoensoep met appel?
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pompoen
- 2 zoete appels
- 2 tenen knoflook
- 3 rode uien
- 1 chilipeper
- olijfolie 2 eetlepels
- 1 liter groentebouillon
- zout & peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd alle groente in grove stukken en doe ze in een vuurvaste ovenschaal.
Doe de olijfolie over de groente en zet het geheel ongeveer 45 minuten in de oven. Zodra alles zacht is, is het helemaal gaar.
Maal alles fijn tot een mooie puree in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng er beetje voor beetje de groentebouillon door en breng het geheel op smaak met zout en peper. Je kunt er nog een beetje crème fraiche doorroeren als je dat lekker vind en garneren met wat verse kruiden zoals peterselie of munt.
Tip: Lekker met een grof bruin brood.
Lees ook: Hoe gezond is pompoen?
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024