Een heerlijk koolhydraatarme lunch, die jong en oud lekker vindt! Je maakt deze hartige bloemkoolmuffins echt snel en makkelijk en bovendien is dit goed voor je dagelijkse groente- en eiwitinname. De muffins die je niet dezelfde dag nog eet, kun je makkelijk bewaren in de vriezer. Deze muffins zijn trouwens ook handig voor onderweg of tijdens een picknick!
Hoe maak je bloemkoolmuffins?
Ingrediënten voor 8 muffins:
- 400 gram bloemkoolrijst
- 4 eieren
- ongeveer 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 teen knoflook
- zout en peper naar smaak
Bereiding van de hartige bloemkoolmuffins:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook uit, of gebruik zo’n handige hakmolentje met trekkoord (dan eerst even pellen). Meng eerst alle droge ingrediënten en voeg vervolgens de eieren toe. Mix het geheel tot een mooi mengsel. Ik zei al dat het simpel was 😉
Vul daarna de muffin bakvorm met het mengsel, strooi eventueel nog een klein beetje kaas hierover en bak het 20 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna kun je het laten afkoelen en genieten maar!
Tip: je kunt muffins ook bakken in die leuke papieren muffinvormpjes van de HEMA. Deelt ook extra leuk uit. Je kunt de vormpjes gewoon gebruiken in de oven (tot 200 graden). Dan kun je waarschijnlijk ook wat meer vormpjes vullen.
Tomatensalade
Ik heb dit gegeten met een tomatentapenade en een eenvoudige tomatensalade. Eigenlijk heb ik alleen wat verse peper en balsamico-crème over de halve mini-tomaatjes gedaan.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter