Tijdens onze vakantie hebben we altijd een heel leuk adresje in Frankrijk waar we op de heen- of terugweg zeker even langs gaan. Het is een chambre d’Hotes met een table d’Hotes er bij. De kok is een gepensioneerde docent die heerlijke menu’s samenstelt. Hij weet dat ik een site met gezonde recepten heb. Ze lezen ook onze nieuwsbrief! Hij doet dus altijd zijn best om gezonde recepten voor te schotelen als wij er zijn.
Ik eet daar altijd erg lekker en het leek me leuk om een van zijn recepten ongeveer na te maken. Dat werd de flammkuchen!
Flammkuchen is een heerlijk gerecht voor de zomer. Omdat ik glutenvrij eet, heb ik een speciale, glutenvrije pizzabodem voor mezelf, maar de rest van de familie at een groentepizzabodem van Magioni. Dan eten ze nog meer groente, waar ik een groot voorstander van ben.
Hoe maak je deze flammkuchen met groenten en geitenkaas?
Ingrediënten per persoon:
- 1 pizzabodem
- 1 rauwe biet
- 20 blokjes gare pompoen
- 4 plakjes Bettina geitenkaas (of andere geitenkaas)
- handje walnoten
- 20 gram crème fraîche
- twee handjes rucola
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bietjes in hele dunne plakjes. Smeer vervolgens de pizzabodem in met de crème fraîche. Maak de pizza op met de plakjes biet, pompoen, geitenkaas en walnoten (eventueel kun je die ook wat fijner hakken).
Doe de pizza zo’n 20 minuten in de oven. Misschien moet het nog iets langer, dat kun je zelf beoordelen. Houd de pizza in de gaten en als deze klaar is, dan kun je de rucola er overheen doen.
Wij maken dit soort pizza’s in de zomer vaak op de gasbarbecue en eten met z’n allen pizza voor pizza op. We snijden het in stukken, en herhalen dit drie keer. Zo is het altijd gezellig smikkelen en bijkletsen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter