Ik had nog zalm liggen en ik heb dat gecombineerd met een lekkere pasta. Het resultaat werd een heerlijke frisse pasta met zalm en tomaatjes. Dit was een groot succes binnen ons gezin!
En een heerlijke makkelijke maaltijd in de zomer.
Pasta met zalm, ingrediënten voor 4 personen
- 2-3 zalmmoten zonder vel
- viskruiden naar smaak
- 3 theelepels dille
- sap van 1/2 citroen
- (biologische) volkorenpasta
- 2 zakjes rucola
- 1 flesje kookroom
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 500 gram cherrytomaatjes
- optioneel vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Kook de pasta, zoals op de verpakking staat aangegeven. Snij de ui en knoflook fijn en fruit het in 2 minuten. Snij onder tussen de zalm in blokjes. Bak de zalm mee. Als deze aan alle kanten licht gekleurd is, kun je de room, kruiden en het sap van de citroen toevoegen.
Verdeel de rucola over de borden, snij de tomaten in twee partjes. Giet de pasta af en roer het door de saus met zalm. Verdeel de pasta over de rucola en doe de tomaatjes hierover heen.
Tip: Het is wel belangrijk om het gelijk te gaan eten, anders wordt de rucola slap.
Kijk in onze rubriek diner recepten voor meer inspiratie voor het diner.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter