Vraag me niet waarom, maar het bakken in de Airfryer voelt makkelijker dan bakken in de oven. Op de een of andere manier lijkt het alsof dat minder moeite kost. De baksels zijn wel iets sneller klaar in de Airfryer, maar het verschilt natuurlijk ook geen uren…
In ieder geval, ik vind het leuk om mijn ‘baksels’ uit de Airfryer met jullie te delen. Zoals deze havermoutmuffins. Ik zag het recept bij Miljuschka, maar ik heb er mijn eigen draai aangegeven. De muffins smaken erg lekker en zijn op een gezonde manier gezoet. Ik gebruik daarvoor erythritol, maar ik verbied je natuurlijk niet om een andere vorm van suiker te gebruiken. Toch kan ik erythritol echt aanraden als je wilt minderen met suiker, maar wel houdt van zoet.
Lees hier meer over de soorten erythritol (verschillende suikervervangers) die er zijn en hoe andere voedingsdeskundigen hierover denken.
Deze havermoutmuffins zijn in principe glutenvrij. Als je echt volledig glutenvrij moet eten, koop dan de glutenvrije havermout, zodat er niet per ongeluk toch een vermenging is met gluten doordat het geteeld is naast andere granen.
Hoe maak je havermoutmuffins in de Airfryer?
Ik haal trouwens muffins en cupcakes nog wel eens door elkaar en volgens mij ben ik niet de enige… Eigenlijk zijn cupcakes wat zoeter, meer een cakevorm en muffins bestaan uit een mengsel van droge en een mengsel van natte ingrediënten. Maar wat mij betreft zijn deze havermoutmuffins of havermout-cupcakes allebei goed 😉
Benodigdheden:
Ingrediënten voor 8 a 9 muffins:
- 150 gr havermout
- 3 eieren
- 180 gr appelmoes (ongezoet)
- 50 gr walnoten, grof gehakt
- nog een aantal losse walnoten
- 50 gr erythritol (of kokosbloesemsuiker)
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kaneelpoeder
- snufje zout
Bereidingswijzen van de Airfryer muffins:
Meng de volgende ingrediënten in een kom: havermout, erythritol, kaneel, zout en bakpoeder door elkaar. Daarna klop je de eieren er een voor een doorheen. Rustig doorkloppen. Als laatste voeg je de appelmoes toe. Als alles goed gemengd is, voeg je de gehakte walnoten toe. Meng het rustig door elkaar met een spatel.
Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Leg bovenop nog een hele of halve walnoot.
Bak de muffins 15 minuten in de Airfryer op 160 graden.
Variatietips voor deze havermoutmuffins
Je kunt de volgende ingrediënten ook verwerken:
- appel, geschild en in kleine stukjes gesneden;
- cacaonibs;
- andere soorten noten, ook fijn gehakt, zoals hazelnoot of pistachenootjes;
- je kunt rozijnen toevoegen (even een paar minuten voorweken).
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter