Een ei splitsen is niet altijd even makkelijk, en kan zorgen voor geklieder. De kant-en-klare en gezonde eiwitten uit een flesje van Two Chicks (te koop in de supermarkt) zijn makkelijker te kloppen. Verder is dit een puur natuurlijk product, geen toevoegingen. Deze eiwitten worden gemaakt van eieren van vrije uitloopkippen.
Ik vind het wel een uitkomst, het werkt een stuk sneller en makkelijker. Bovendien, deze eiwitten van Two Chicks zijn vetvrij, cholesterolvrij en eiwitrijk (logisch). Het meeste vet van een ei zit in de dooier, dus dat geldt voor alle eieren. Toch fijn om te weten als je kiest voor vetvrij. Al is het recept hieronder voor een luchtige frambozentaart niet helemaal vetvrij. Het is wél een recept dat heel goed past binnen ons thema Feestelijk gezond!
Recept voor een makkelijke luchtige frambozentaart
Dit taartje is echt perfect als dessert bij een uitgebreide maaltijd. Het is namelijk heerlijk licht door de geklopte eiwitten. En het ziet er prachtig uit! Serveer het als (mini-)totaaltaartje, want na het snijden zijn het niet de meest mooie stukjes. Dat komt doordat het eiwit zo heerlijk luchtig is, maar niet stijf genoeg om helemaal perfect te blijven staan. Het is wel heel erg lekker!
Ingrediënten voor een kleine taart (6 stukjes)
- klein kopje vloeibare eiwit
- 1 eetlepel icing van GreenSweets of poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 tot 6 biscuitjes (ik heb 4 biologische citroen-amandel koekjes gebruikt)
- 1 eetlepel roomboter
- doosje frambozen uit de vriezer – wel ontdooid!
Extra nodig: kleine springvorm, beslagkom, handmixer, fijne zeef, spuitzak en vel bakpapier.
Bereiding
Begin met het smelten van de boter en een klein pannetje. Doe het bakpapier over de bodem van de springvorm en breek de biscuitjes in kleine stukjes/kruimels. Zodat je een laag van zo’n 1,5 cm hoog krijgt. Afhankelijk van de dikte van de biscuitjes heb je er dus 4 tot 6 nodig. Giet de gesmolten boter hierover heen en zet het weg in de koelkast.
Nu kun je aan de slag gaan met de eiwitten. Giet de eiwitten in de beslagkom en ga het rustig kloppen. Ik ben begonnen op de hand, ongeveer een minuut voor ik de handmixer heb gepakt. Klop de eiwitten mooi stijf, zodat er punten gaan ontstaan in de kom. Als dit gebeurt, kun je de zoetstof en suiker, via de zeef door het mengsel doen. Doe het beetje bij beetje en mix het tussendoor. Proef tot je het zelf zoet genoeg vindt.
Verwarm onder tussen de grill voor op de hoogste stand. Of als je een crème brûlée brander kun je die straks pakken.
Pak de bodem uit de koelkast en bijna alle frambozen. Bewaar een aantal voor de versiering. Prak deze frambozen over de bodem heen, zodat je een mooie laag krijgt. Doe de eiwitten in de spuitzak en maak het mooi op het taartje. Ik kreeg commentaar van mijn dochter dat het niet mooi genoeg was. Ik ‘kan’ het niet volgens haar. Zij is ook altijd degene die dit soort recepten maakt, maar helaas zit haar rechterarm in het gips en kon ze me alleen aanwijzingen geven…
Zet de taart max 1 minuut onder de grill voor het mooie bruine effect. Versier de taart met de achtergehouden frambozen, een beetje poeder suiker en druppels van het frambozen sap.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
H.wiersema zegt
Hoeveel eieren moet ik gebruiken als ik geen Two Chicks kan krijgen .
Vanessa Bos zegt
Hallo
Hoeveel eieren precies weet ik niet, maar proefondervindelijk eiwitten verzamelen in een kopje lijkt me de beste methode. Hangt ook van de grote van de eieren af. Drie of vier misschien?
Succes!