Voor mij bestaat de maandagse maaltijd vaak uit soep. Ik maak dan op maandag een makkelijke soep of ik haal een portie eerder gemaakte soep uit de vriezer. Soep is namelijk prima in te vriezen. Afgelopen week heb ik een makkelijke vissoep gemaakt. Vissoep, die niet ‘vissig’ is. Daar houd ik namelijk niet van. Deze soep geeft echter door de vis en garnalen toch voldoende vulling.
Hoe maak je een vissoep?
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
- 1 flinke ui, gesnipperd
- 400 gram Italiaanse groente
- 2 pangasiusfilets, gehalveerd en in stukken van 3-4 cm.
- 100 gram garnalen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetl. Italiaanse kruiden
- 1 groentebouillonblokje
- zout en peper naar smaak
- 2 eetl. olijfolie
- handje basilicum
- 4 eetl. geraspte Parmezaan
Bereiding
Fruit de ui in 2 minuten lichtbruin, voeg de knoflook toe en bak het nog 1 minuut. Daarna kun je de pangasiusfilet toevoegen en rondom dicht braden. Na een minuut of 4 kun je de Italiaanse groente en de tomaten in de pan doen. Vul het blikje met water en voeg dit toe. Afhankelijk hoe dik je de soep wilt, herhaal je dit.
Breng de soep op smaak met het bouillonblokje, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de soep 15 minuten licht koken. De laatste 5 minuten voeg je de garnalen toe. Snij ondertussen de basilicum in smalle reepjes en rasp te kaas. Schep na 20 minuten de soep in diepe borden en maak het af met een handje basilicum en een eetlepel Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Peter kuyt zegt
Heerlijk recept maar pangasius is heel ongezond zit vol met antibiotica .
Gaat niks boven verse Noordzee vis en wijting kabljauw ,schelvis ,en hoeft echt niet duur te zijn .
Chef-kok zegt
Kaas en vis zijn traditioneel een complete no-go in iedere traditionele keuken. Ik zou het ook nooit in een sterk eiwit rijke soep als vissoep doen, de vis draagt al genoeg smaak en voedingswaarde, waarom dat ongezond maken met kaas…. Pangasius zou ik persoonlijk altijd vervangen met een witvis, een tonijn of zalm……alles behalve de goedkoopste, smerigste en meest ongezondste vis denkbaar.
Michiel zegt
Hoi Vanessa, wat een lekker simpel recept voor een vissoep. Ziet er goed uit. De foto’s zijn ook mooi duidelijk. Vooral de geraspte parmezaan lijkt me een goede en smaakvolle toevoeging.