Ik heb een heerlijke watermeloen gazpacho gemaakt tijdens onze vakantie. Gazpacho is een koude soep, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Een gazpacho maken, gaat eenvoudig met een blender of met een hakmolen met trekkoord (en zonder stroom). Mijn hakmolen van Tefal gaat standaard mee op vakantie, dan kunnen we nog heerlijke recepten maken. Zoals deze watermeloen gazpacho. Lekker als lunch of voorgerecht, of als stevig, maar gezond, tussendoortje om een uur of vier.
Ik zag trouwens dat er nu een hakmolen is met veel meer accessoires én trekkoord. Daar kun je zelfs slagroom mee maken. Die komt op mijn verlanglijstje, want ik vind ze echt ideaal 😀
Hieronder staat de uitwerking voor de watermeloen gazpacho. Dit is voor twee personen als lunch. Ga je het als voorgerecht eten, dan is het voor vier personen. Anders wordt ’t wat veel.
Ingrediënten:
- halve komkommer
- 1 kilo watermeloen (met schil)
- halve limoen
- bosje dille
Hoe maak je de watermeloen gazpacho?
Omdat ik de hakmolen gebruik, kan ik niet alles gelijk maken. Dan ga ik dus stapelen en eigenlijk geeft dat ook weer een leuk effect in het glas.
Je kunt het als volgt maken:
Hak de komkommer met schil fijn en doe het als eerste in twee grote glazen. Daarna doe je de helft van de watermeloen (zonder schil uiteraard) in de hakmolen. Maal het lekker fijn en daarna schenk je het in één glas. Daarna doe je de andere helft en schenk je het uit in het tweede glas.
Snijd de limoen in vier partjes. Een partje knijp je uit boven een glas. Het andere partje hang je aan het glas. Dat staat leuk en gezellig zomers.
De dille snij je gewoon met een mes heel fijn en die voeg je toe per glas.
Het lekkerste is om de glazen nog even 2 uur weg te zetten in de koelkast, zodat het echt goed koud is als je het gaat eten.
> Tip: lees ook 3 recepten gemaakt met de hakmolen
Met de blender?
Heb je een blender tot je beschikking, dan kunnen alles gelijk in de blender doen en daarna uitschenken in twee glazen of een bord.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter