Een heerlijk zelfgemaakte spread met wortel en walnoot. Dit recept is snel gemaakt met zeer gezonde ingrediënten. En erg lekker op bijvoorbeeld volkorenbrood, stokbrood of een glutenarm broodje.
Ingrediënten voor deze spread:
- 3 wortels
- 1 theelepel kurkuma
- 20 g walnoten + extra
- een half teentje knoflook
- 1 theelepel olijfolie
- 1/2 theelepel water
Bereiding van deze spread met wortel en walnoot:
Rasp de wortels en snijd deze in dunne plakjes. Grill ze in een pan of tosti apparaat. Als ze bruine ‘streepjes’ hebben dan zijn ze goed. Pel de knoflook en leg deze in een keukenmachine. Voeg hier de wortels, kurkuma, olijfolie, de walnoten en het water aan toe. Vermaal alles tot een gladde spread. Breek nog wat walnoten in stukjes en voeg deze door de spread.
Eet smakelijk!
—
(Red) Dit recept hebben wij gekregen van gastblogger Annemiek van Mooi Gezond! Zie ook haar profiel hieronder.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Wijnanda Kramer zegt
Dat ga ik zeker proberen zijn er nog meer van dat soort recepten?
Wijnanda zegt
WOUW…! Wat is DAT herderlijk
Echt top