We kennen allemaal de rauwe en gekookte wortels. Maar er is meer! Afgelopen zomer heb ik wortels uit de oven ontdekt. Deze week ga ik nog een stapje verder. Ik heb de worteltjes voorzien van een soort korstje.
Ingrediënten
- bos wortelen
- boekweitmeel of ander gezond meel
- twee tot drie eetl. olijfolie
- theel. (keltisch) zeezout
- 1/2 theel. peper
- 1/2 theel. komijnpoeder
- 1/2 theel. chilipoeder
- evt. schepje honing naar smaak
Bereiding
Was de wortels goed schoon en verwijder het loof. Doe de wortels in een schaal. Maak van de overige ingrediënten (m.u.v. de honing) een marinade in een separate kom. Doe deze marinade bij de wortels en meng het geheel goed. Zodat alle wortels bedekt zijn met de marinade. Verdeel de wortels & marinade over de bakplaat met bakpapier en zet het zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Eet smakelijk!
We zijn benieuwd hoe jij je wortels eet. Laat hier onder jouw tips achter.
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
- Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022
Laat een reactie achter