We kennen allemaal de rauwe en gekookte wortels. Maar er is meer! Afgelopen zomer heb ik wortels uit de oven ontdekt. Deze week ga ik nog een stapje verder. Ik heb de worteltjes voorzien van een soort korstje.
Ingrediënten
- bos wortelen
- boekweitmeel of ander gezond meel
- twee tot drie eetl. olijfolie
- theel. (keltisch) zeezout
- 1/2 theel. peper
- 1/2 theel. komijnpoeder
- 1/2 theel. chilipoeder
- evt. schepje honing naar smaak
Bereiding
Was de wortels goed schoon en verwijder het loof. Doe de wortels in een schaal. Maak van de overige ingrediënten (m.u.v. de honing) een marinade in een separate kom. Doe deze marinade bij de wortels en meng het geheel goed. Zodat alle wortels bedekt zijn met de marinade. Verdeel de wortels & marinade over de bakplaat met bakpapier en zet het zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Eet smakelijk!
We zijn benieuwd hoe jij je wortels eet. Laat hier onder jouw tips achter.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023
- Intermittent fasting, wel de gezondheidsvoordelen, maar niet willen afvallen - 15 november 2023
Laat een reactie achter