Vrij veel mensen hebben last van lactose-intolerantie. Bij een lactose-intolerantie, beschikken je darmen niet of in mindere mate over het enzym lactase. Lactase is nodig om de lactose in je voeding af te breken. Lactose is een ander woord voor melksuiker. Bij een lactose-intolerantie ben je niet goed in staat om producten met lactose te verteren.
Hierdoor ontstaan allerlei darmklachten, zoals:
- een opgeblazen gevoel
- winderigheid
- diarree
- misselijkheid
- buikpijn
- krampen.
Gelukkig zijn er steeds meer recepten te vinden waarbij geen gebruik wordt gemaakt van zuivelproducten die lactose bevatten. Wij mochten van lactosevrij.eu het recept delen voor een suiker- en lactosevrije chocoladecake. Gemaakt met cannellini bonen! Die kun je overigens gewoon bij de supermarkt kopen.
Cannellini bonen zijn een goede vervanger voor meel. Ze bevatten weinig koolhydraten en juist veel eiwitten.
Recept
Ingrediënten chocoladecake:
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 120 gram eiwit
- 30 gram kokosmeel
- 125 gram cannellini bonen
- 20 gram cacaopoeder
- 75 ml lactosevrije yoghurt
- wijnsteen bakpoeder
Bereidingswijze:
Vermaal de cannellini bonen fijn met een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe aan het mengsel en meng dit goed door elkaar.
Pak vervolgens een bakvorm en bak de cake in zo’n 40-50 minuten op 180 graden.
Nog een lekkere tip is om wat gemalen koffiebonen, kaneel of vanille aroma toe te voegen. Zo krijg je een hele andere smaak!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
A. Schepers zegt
Hallo,
Hoe bereken je 120 gr. eiwit?
groet,
Anita
maarten zegt
zelfde als 120 ml
Carla zegt
Hallo ,
Zou je ook andere bonen kunnen gebruiken b. Adzukibonen?
Graag jullie antwoord.
Gr. Carla
jolijn zegt
Hoi Carla!
je kunt inderdaad ook andere bonen gebruiken! De smaak zal misschien iets veranderen maar dat kan nooit veel zijn.
Groetjes,
Jolijn (lactosevrij.eu)