Linzensoep tijdens de lunch! 😋
Een van onze favoriete lunches in de winterperiode is linzensoep. Meestal maak ik een grote pan, die ik in porties invries. Zo zet je snel een soepje op tafel. Bij deze beker linzensoep heb ik heerlijke wafels van Rude Health gegeten, met een vers gemaakte spread van de Turkse groenteboer en wat geitenkaas. Echt een heerlijke lunch.
Ik heb trouwens ook nieuwe mediterrane bouillonblokjes van Maggi gekregen om te testen, die gaven een hele lekkere en iets andere twist aan de deze soep. Een aanrader om ook eens te proberen!
Hoe maak je deze traditionele linzensoep?
Ingrediënten voor een pan soep:
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- blik rode linzen (400 gram)
- blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 theelepel kaneel
- 2 blokjes groentebouillon
- 1200 ml water
- scheutje olijfolie
Snijd de uien en fruit ze even 2 minuten in een grote soeppan. Snijd ondertussen de stengels bleekselderij.
Als de uien gefruit zijn, kun je alle andere ingrediënten toevoegen. Het geheel laat je zo’n 20 minuten pruttelen op een laag vuur. Vervolgens kun je de soep pureren met een staafmixer of in de blender. Het tweede heeft mijn voorkeur, want dan is de soep lekker glad.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter