Camembert is een heerlijk kaasje waar je meer mee kunt doen dan op een toastje. Dit is een recept voor gebakken camembert met knoflook en rozemarijn. Erg eenvoudig, maar heel lekker!
Ik heb het samen met mijn man gegeten als een makkelijke maaltijd, lekker met tomaatjes, paprika en volkoren stokbrood. Maar je kunt de gebakken camembert ook eten als nagerecht met daarbij bijvoorbeeld vijgen. Dat ga ik later nog een keer uitwerken ;-))
Ingrediënten voor één gebakken camembert
- 1 camembert
- 5 takjes verse rozemarijn
- 1 flinke teen knoflook
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Maak voorzichtig inkepingen in de camembert met een tussenruimte van ongeveer 1 centimeter. Doe voorzichtig de plakjes knoflook in de camembert en daarna de rozemarijn.
Doe de camembert in een vuurvaste schaal. Zet de camembert 20-25 minuten in de oven, zodat de binnenkant lekker zacht is. Het is wel belangrijk dat je niet een te grote schaal hebt, anders loopt het helemaal uit.
Wij hebben een super gezellig schaaltje van Boska, waarin precies een camembert past. Nu ik dit artikel schrijf is dit alleen uitverkocht. De levertijd is 10-12 weken. Maar als je niets hebt, vindt je misschien een ander passende kaasfondueschaal bij Blokker. Ze hebben daar nu leuke Kerstkortingen!
Tip maak deze gebakken camemert met knoflook als voorgerecht met Kerst. Heerlijk met toast of een stokbroodje, lekker makkelijk en heel gezellig!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter