Een heerlijk recept als lunch of ontbijt is yoghurtbrood (als een soort pannenkoekje) en dat kun je zelf maken! Makkelijk en snel in de koekenpan:
Ingrediënten voor yoghurtbrood:
- 125 g Griekse yoghurt
- 175 g speltbloem
- 1 el kaneel
- 1 el rozijnen
- 1 appel
- 2 el water
- honing
- rijstolie
Bereiding:
Meng de yoghurt, kaneel, het water en de speltbloem door elkaar. Als je de structuur krijgt van deeg is het klaar.
Je wast nu de rozijnen, deze kneed je voorzichtig door het deeg heen. Vervolgens maak je 4 bolletjes van het deeg.
Laat de rijstolie in de pan warm worden. Bestrooi je werkblad met bloem en rol hierop 1 voor 1 de bolletjes uit. Bak ze dan ook 1 voor 1 af in de koekenpan, beide kanten ongeveer 2/3 minuten. (Tot ze lichtbruin worden).
Serveer ze met een laagje honing, 4 schijfjes appel en een tl Griekse yoghurt!
Eet smakelijk!
(Vanessa & Jenny: met dank aan Annemiek voor dit lekkere recept. Bekijk hieronder het profiel van Annemiek)
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter