Eens in het kwartaal krijg ik een box met allerlei ingrediënten om te testen. Dit is een snel en gezond wokrecept is gemaakt met de Teriyaki Mirin Sauce van Yama (zie ook alternatieve sausjes). Een saus waar je heerlijk je sushi in kunt dippen, maar ook biefstuk en rijst op smaak mee kan brengen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr. spruitjes
- 1 rode en 1 gele paprika in reepjes
- 400 gram biefstuk(puntjes)
- 2 eetl. Teriyaki Mirin Sauce
- 400 gram rijst
- 1 eetl. sesamzaadjes
- olie om in te bakken
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Kook de rijst en spruitjes in 10-15 minuten gaar. Bak de biefstukpuntjes rondom bruin in een grote wok in 1 á 2 eetlepels olie. Haal het vlees direct weer uit de pan. Bak vervolgens de paprika in de pan.
Als de spruitjes gaar zijn, kun je deze toevoegen aan de paprika. Voeg de teriyaki saus toe en mix het geheel goed door elkaar. Voeg eventueel nog zout en peper toe. Giet onder tussen de rijst af. Als dit gedaan is, kun je de biefstukpuntjes weer bij de groente doen. Niet te lang, want het kan snel taai worden.
Verdeel de rijst over de borden en daarover de groente/biefstuk mix. Strooi de sesamzaadjes als laatste over de borden.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter