Met een 45 minuten heb je dit heerlijke rijstgerecht met ossenhaas en pesto op tafel gezet. Het is echt heel anders dan dat je gewend bent van een rijstgerecht. Erg lekker. Ik zou zeggen, gewoon even proberen.
Ik heb het gemaakt met bruine rijst. Hieronder lees je wat de ingrediënten zijn en hoe ik het heb gemaakt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200-300 gr. ossenhaas
- 300 gr. bruine rijst
- half potje verse pesto (liefst zelfgemaakt)
- 2 lente-uitjes
- 1 eetl. olijfolie
- 1/2 granaatappel
- 2 eetl. gepelde pistachenootjes
- pot gerookte paprika’s
Bereiding van dit rijstgerecht
Kook de bruine rijst. Dat is meestal hetgeen dat het langst duurt.
- Maak de granaatappel schoon. Zie ah.nl voor een handige instructiefilm.
- Rooster de pistachenootjes en hak ze vervolgens fijn.
- Snij de lente-ui in kleine reepjes
- Snij de gerookte paprika’s in dunne reepjes (en gril ze vlak voor de rijst klaar is)
- Gril de ossenhaas door beide zijdes dicht te schroeien en daarna het vuur laag te zetten voor het verdere garen. Niet te lang. Want medium of rauw is het lekkerst.
- Giet de rijst af en meng de pesto er doorheen. Gevolgd door de overige ingrediënten.
- Snij de ossenhaas in kleine reepjes en legt het over het rijstgerecht.
Op deze manier, kun je samen genieten van één ossenhaas. Per persoon zijn de kosten anders best aanzienlijk.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter