Een aantal keer per jaar ontvang ik een foodybox met nieuwe producten om te testen. Zo ook dit nieuwe risotto pakje met kruiden. Voor de oplettende gebruiker bij de foto onderaan: de bouillon blokjes heb ik uiteindelijk niet gebruikt;-)
Wil je dit recept maken, maar kun je deze risotto met kruiden niet vinden, dan kun je ook gewone risotto nemen en klaar maken met twee bouillonblokjes.
Deze risottomaaltijd is een makkelijke maaltijd om te maken. Risotto is niet lastig om te maken, maar vraagt wel wat aandacht, dus als je regelmatig in de pan roert, gaat het helemaal goed. We eten het echt regelmatig als een van onze makkelijke doordeweekse maaltijden. Opletten is het belangrijkste advies, anders kan het aankoeken. Kortom, zorg ervoor tijdens de bereiding dat de rijst continu onder water staat.
Hoe maak je deze risotto met kruiden?
ingrediënten voor 2 personen
- pakje scotti buona idea risotto parmigiana
- 1 blik gepelde tomaten
- 400 gram bladspinazie
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 1 eierlepel rozemarijn
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereiding
Bereid de risotto conform de instructies op de verpakking. Als dit bijna klaar is, kun je de rest van de ingrediënten (behalve de pijnboompitjes) toevoegen. Voeg de spinazie handje voor handje toe, zodat het goed slinkt in de risotto. Dit kost ongeveer 5 minuutjes. De pijnboompitjes rooster je kort in een pan en deze voeg je toe als garnering op de risotto als je het uitserveert op de borden. Mocht je zin hebben kun je ook een beetje Parmezaanse kaas hierover strooien.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter