Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Als vegetariër is het natuurlijk een uitdaging om lekkere, gezonde vleesvervangers te vinden. Naast de bekende selectie in de supermarkt zijn deze rode bietenburgers een bijzonder leuk alternatief!
Ingrediënten
Voor de burgers:
- 2 grote rode bieten (gekookt)
- 1 blik linzen
- ½ bakje tofu
- 100 gram havermoutvlokken
- 1 zakje rucola
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Extra:
Combineer met een frisse salade of ouderwets op een broodje met garnituur zoals tomaat, avocado, komkommer, mango of wat jij lekker vindt.
Bereidingswijze
Schil de bieten en snij in stukken evenals de tofu. Ontdoe de knoflook en de ui ook van hun schil. Doe de bieten samen met de tofu, de rucola, de ui, de knoflook, de eieren en de olijfolie in een keukenmachine tot het een egale massa is.
Roer de linzen en de havermoutvlokken erdoor en laat een half uur staan zodat de havermout het vocht kan absorberen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en maak met je handen kleine balletjes van het mengsel. Druk deze plat in de koekenpan en laat op middelhoog vuur aan beide zijden bakken tot ze een beetje bruin kleuren. Combineer met een frisse salade of eet ze als een echte burger op een broodje!
Meer vega kookinspiratie?
Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër.
Isabel Boerdam
Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)
- Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
- Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
- Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014
Laat een reactie achter