• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Rode bietenburgers

Rode bietenburgers

Laatste update: 20 januari 2019 - Door Isabel Boerdam | Leestijd ca. 2 minuten

bietenhamburgersVandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Als vegetariër is het natuurlijk een uitdaging om lekkere, gezonde vleesvervangers te vinden. Naast de bekende selectie in de supermarkt zijn deze rode bietenburgers een bijzonder leuk alternatief!

Ingrediënten

Voor de burgers:

  • 2 grote rode bieten (gekookt)
  • 1 blik linzen
  • ½ bakje tofu
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 1 zakje rucola
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Extra:

Combineer met een frisse salade of ouderwets op een broodje met garnituur zoals tomaat, avocado, komkommer, mango of wat jij lekker vindt.

Bereidingswijze

Schil de bieten en snij in stukken evenals de tofu. Ontdoe de knoflook en de ui ook van hun schil. Doe de bieten samen met de tofu, de rucola, de ui, de knoflook, de eieren en de olijfolie in een keukenmachine tot het een egale massa is.

Roer de linzen en de havermoutvlokken erdoor en laat een half uur staan zodat de havermout het vocht kan absorberen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en maak met je handen kleine balletjes van het mengsel. Druk deze plat in de koekenpan en laat op middelhoog vuur aan beide zijden bakken tot ze een beetje bruin kleuren. Combineer met een frisse salade of eet ze als een echte burger op een broodje!

Meer vega kookinspiratie?

Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin
    Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin
  • Aubergine uit de oven met spruiten-linzen salade
    Aubergine uit de oven met spruiten-linzen salade
  • Kruidige noedelsalade met pinda’s
    Kruidige noedelsalade met pinda’s
  • Garnalen mango salade
    Lekkere pittige salade met mango en garnalen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Isabel Boerdam

Ik ben Isabel een vegetarische levensgenieter. Ik probeer andere levensgenieters die net zo doel zijn op eten te inspireren met lekkere vegetarische recepten en hippe vega restaurants. Ook geef ik leef-, eet- en sporttips voor een gezond en fit leven. Dit allemaal doe ik op mijn eigen blog De Hippe Vegetariër.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)

  • Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
  • Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
  • Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: vegetarisch

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.

<script>” title=”<script>
<script>

<style>

  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Voordelen bij het slikken van vitamine K
  • Griekse Yoghurt, hoe gezond is dat nou eigenlijk?
  • Tips voor het afvallen met eiwitten
  • Mango-Kokos-Sorbet: Gezond en lekker Ninja Creami recept
  • Goede HIIT training voor het verminderen van buikvet​

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven