Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een fijne, eenvoudige salade met rode biet, erwtjes, tofu en een karakteristieke tahindressing.
Ingrediënten
Voor de salade:
- 300 gram gemengde sla naar wens
- 2 rode bieten (gekookt)
- bakje tofu
- 200 gram doperwtjes (bevroren)
- 2 lenteuitjes
- 2 eetlepels sojasaus
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie (kan eventueel ook met water of een combinatie!)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels tahin
- 1 theelepel honing (of ahornsiroop)
- zout en peper
Voor de garnering:
- Handvol zonnebloempitten
Extra:
Als maaltijdsalade: stukje oerbrood
Als hoofdgerecht: bruine rijst
Bereidingswijze
Schil de bieten en snij ze in blokjes. Laat de doperwtjes op laag vuur in een koekenpan ontdooien tot ze fris en knapperig zijn, maar niet te warm. Knip de lenteui in ringetjes en bewaar in een bakje. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het citroensap, de tahin, de honing en maak op smaak met zout en peper.
Leg de sla op de borden of op een grote platte schaal en meng de eerste helft van de dressing erdoor. Bereid nu de tofu: snij in blokjes en doe in een koekenpan met hete olijfolie, besprenkel met sojasaus en laat de blokjes op middelhoog bakken tot ze lichtbruin kleuren en een beetje krokant worden van buiten. Verdeel nu de bieten, de doperwtjes, de lenteuitjes en de warme tofublokjes over de salade en besprenkel met de rest van de dressing. Garneer met zonnebloempitten. Je bent klaar om te serveren!
Meer vega kookinspiratie?
Kijk dan eens bij de recepten van De Hippe Vegetariër:
Isabel Boerdam
Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)
- Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
- Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
- Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014
Laat een reactie achter