In het voorjaar als het weer lekker is, hebben we veel meer zin in salade. Dat is iets dat eigenlijk uit een natuurlijke drive komt. We hebben in de zomer niet zo veel reserves meer nodig dan in de winter. Vandaar dat we eigenlijk vooral lichte gerechten nodig hebben. Irene heeft een heerlijke salade met witte kool uitgewerkt. En heel gezond!
Witte kool is gezond
Witte kool is een goede bron is voor kalium, calcium en vitamine C en K en omega-3 vetten. Andere voordelen zijn dat witte kool heel weinig calorieën bevat en wel veel vezels. Witte kool levert diverse geneeskrachtige voordelen op ons lichaam.
We eten in Nederland niet veel witte kool. Zonde wat het is heel gezond. We hopen je met deze salade te inspireren om meer kool te eten.
Ingrediënten
Bereidingstijd: 10 tot 15 minuten
- 1/2 kleine witte kool
- 2 avocado’s
- 1 blikje tonijn
- sap van 1 limoen
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- zout, peper
Bereiding
Snijd de witte kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Snijd de avocado in tweeën, haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan de witte kool. Maak de tonijn klein en doe erbij.
Maak een dressing van yoghurt, olijfolie, limoensap, honing, zout en peper. De aangegeven hoeveelheden zijn een richtlijn.
De hoeveelheid yoghurt heb je wel nodig, dat is de basis van de saus. De limoen maakt de dressing zuur, als je daar niet van houdt, kun je meer honing en olijfolie toevoegen.
Giet de dressing over de salade en meng alles door elkaar.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter