Tomatensoep kun je in heel veel verschillende variaties maken. Het is een heerlijke soep als lunch (op het werk) of voorgerecht. Of voor de makkelijke zaterdag.
Deze simpele verse tomatensoep kun je in een kwartier op tafel zetten en genieten van alle vitamines en mineralen van de verse tomaten. Veel kinderen zijn gek op deze gezonde soep!
Deze leuke bekers zijn te koop bij fonQ
Ingrediënten
- 5 grote, zeer zachte vleestomaten
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- 4 kleine rode uien
- 4 tenen knoflook
- zout, peper
- mespunt paprikapoeder
- eventueel 2 glazen witte wijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
Maak de soep af met een schepje creme fraiche & wat snippers bieslook.
Bereiding
Snipper de ui en knoflook fijn. Zet de soeppan op het vuur en verwarm daarin de olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de witte wijn toe (anders gebruik je groentebouillon) en laat sudderen.
Snijd ondertussen de tomaten en voeg deze een voor een toe. Roer goed door de uien heen. Laat vervolgens op een laag pitje sudderen tot de tomaten goed zacht zijn. Roer af en toe door.
Voeg na 10 a 15 minuten paprikapoeder, zout, peper en basilicum toe en laat nog 5 minuten op het vuur staan. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Serveer met vers brood en olijfolie.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Neem je lunch mee naar het werk in een handige beker!
Je kunt o.a. leuke thermobekers kopen bij:
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Lydia zegt
Sorry maar aan vleestomaten zit echt te weinig smaak voor een lekkere soep.
Jackel Holwerda zegt
Kun je er ook andere tomaten voor gebruiken
Groetjes Karin
melisa zegt
voor hoeveel personen is dit recept
Vanessa zegt
Hallo Melisa
Het recept is niet van mij, maar denk dat het als voorgerecht voor 4 personen is en als maaltijdgerecht voor 2 personen.
Eet smakelijk,
Vanessa
Folkert zegt
Goed basisrecept en het kan nog verser!
Gebruik een verse rode peper en een verse rode paprika en roer aan het eind, na het pureren, verse basilicum door de hete soep.
Zo kun je de gedroogde basilicum, paprika poeder, peper en de tomaten puree weglaten. 100%vers 🙂
Vanessa zegt
Dank voor je goede aanvulling!
Tygo zegt
Dit lijkt mij een aanrader! Ik heb nog wel een vraag, wanneer moet de tomatenpuree toegevoegd worden?