Wil je echt een vullende maaltijdsoep, dan is het meestal door de room of kaas er doorheen. Of soms met aardappel o.i.d. Deze variant vult ook goed en heeft dat niet. Het is dus een vrij magere soep, maar wel vullend. Het geheim is rundergehakt en niet in balvorm.
Ingrediënten voor een flinke pan soep
- 12 tomaten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 300 gram (biologisch) rundergehakt
- 2 biologische bouillonblokjes
- 1,5 liter water
- eetlepel olijfolie
Extra nodig: staafmixer
Bereiding
Snij de ui en knoflook fijn en fruit het 2-3 minuten in de olijfolie. Voeg het gehakt door en blijf continue roeren tot het gehakt echt lekker rul is. Snij de tomaten in stukken en voeg deze toe. Roer even door en voeg het water met de bouillon blokjes door het geheel. Even 20 minuten laten pruttelen en tot soep pureren met de staafmixer.
Ik kreeg deze leuke beker van Le Crueset in een foodybox toegestuurd. En het is echt een ideale beker voor soep. Het blijft er lekker warm in en staat heel gezellig 😉
Het leuke plankje is van HK Living en serveert ook nog eens dubbel gezellig, toch?
Eet smakelijk!
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
- Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022
Laat een reactie achter