Ooit wel eens van gnocchi gehoord? Het is een heerlijke variant op de pasta. Het zijn een soort pasta deegballetjes, die erg goed te combineren zijn met een rode saus.
Je kunt gnocchi bijvoorbeeld maken van aardappels, maar ook van griesmeel of tarwe. Het is verkrijgbaar bij diverse supermarkten. Vanessa heeft een lekker recept gemaakt met gnocchi, echt het proberen waard.
Ingrediënten voor 2 personen
- Pak gnocchi
- Blik tomaten
- Eetlepel pesto
- 2 tenen knoflook
- Handje cherrytomaatjes
- Parmezaanse kaas
- 8 Blaadjes verse basilicum
- Goede olijfolie
Bereiding
Bak de gnocchi in een pan met een flinke scheut goede olijfolie, deze smaak neem je namelijk mee in het gerecht. Fruit in een andere pan de fijngesneden of geperste knoflook. Doe na 1 minuut de tomaten uit blik erbij met de schep pesto. Eventueel kun je hier nog wat zout en peper naar smaak toevoegen. Dat hangt af van de kwaliteit en sterkte van de pesto.
Schep de gnocchi na zo’n 10 minuten uit de pan en doe ze op een bord. Verdeel de tomatensaus over de borden. Doe een paar tomaatjes, blaadjes basilicum en parmezaanse kaas over de gnocchi met tomatensaus. Genieten maar!
Laat een reactie achter