Dit is echt een super makkelijke en snelle mugcake om te maken. Het staat tussen onze recepten, maar eigenlijk is het niet echt een recept. Zo makkelijk is het – schepje poeder van Cake Wave & een beetje water. Ik mocht dit testen en was erg nieuwsgierig hoe het smaakte en of het echt zo makkelijk is.
Zoals het meestal gaat, maak je een mugcake in de magnetron. Ik heb het nog niet geprobeerd om deze snelle mugcake in de oven klaar te maken. Op kantoor hebben we nog een combi-magnetron staan. Dus heb ik deze mugcake daar getest.
De eerste keer ging het mis ;-(
Ik las op de verpakking van de Cake Wave dat je 30 gram moest gebruiken met 75 ml. water. Op de maatschep zag ik andere getallen, dus deed ik er een halve in. Mijn beker was net groot genoeg (250 ml.) en het resultaat: het begon te koken en de magnetron zat vol bruine zooi…
Tweede keer in een schaaltje gemaakt en een hele maatschep gebruikt. En toen was het echt in 90 seconden klaar. Echt makkelijk dus!
De structuur is lekker ‘sponzig’, zoals je bij een cakeje verwacht. Ik vond het helemaal lekker met een beetje rood fruit (vers fruit uit de vriezer) en wat kokos. Het ziet er niet zo gelikt uit als op de verpakking, maar het gaat natuurlijk om de smaak! En ik heb het de tweede keer in een schaaltje gemaakt ipv een ‘mug”.
Wel of niet koken in de magnetron?
Bereiden in de magnetron is heel makkelijk. Zelf maak ik eigenlijk nooit iets in de magnetron, omdat voedingswaardes dan aangetast (kunnen) worden. Thuis hebben wij er dan ook geen magnetron meer. Vandaar dat ik deze cake op kantoor heb getest.
Er zijn veel voor- en tegenstanders van de magnetron. Ik ga me daar nu niet in mengen. Maar dit is toch iets minder erg, omdat je niet als basis voeding eet, maar als tussendoortje en voor de extra eiwitten. De extra eiwitten zul je toch krijgen in de bereiding in de magnetron.
Nog meer over het product
Er zijn vier smaken Cake Wave:
- Lemon Cheesecake
- Chocolate
- Cookies & cream
- Vanilla Lemon
Het product is gemaakt van havermout met eiwitten uit wei en kippeneieren. Verder is goed om te weten dat er wat soja in zit en zoetstoffen (acesulfaam-K en sucralose). Monique van der Vloed heeft een artikel over deze zoetstoffen geschreven in vergelijking met aspartaam. Het gebruik van dit soort zoetstoffen is natuurlijk altijd een punt van kritiek. Zelf kun je bepalen of je dit wel of niet nemen. Af en toe nemen, is ook het advies van Monique, kan geen kwaad.
Elk cakeje bevat ± 10 gram eiwit uit wei- en ei-eiwit. Hierdoor draagt de Cake Wave bij aan de groei en de instandhouding van spiermassa. De havermout en vezels in de Protein Cake Wave zorgen ervoor dat deze ook nog eens een verzadigd gevoel geeft.
Ga naar bodylab24 voor meer informatie en om het product te bestellen!
Nu ik het artikel schrijf, is het in de aanbieding van 11,95 voor 7,95 ;-))
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter