Gegrilde paprika’s zijn altijd lekker. Helemaal in deze spinaziesalade met gegrilde paprika van Irene. Ga jij het proberen?
Ingrediënten
- 4 paprika’s
- 4 volle handen spinazie
- 4 tomaten
- 250 gram feta
- sap van 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel tijm
- zout, peper
Bereiding
Verwarm de grill voor op 225 graden. Leg de paprika’s in zijn geheel op een bakplaat in de oven. Draai de paprika’s af en toe om, zodat ze aan alle kanten goed grillen. Haal ze eruit als de schil zwart is (na ongeveer 30 minuten) en laat afkoelen in een plastic zak. Snij ondertussen de tomaten, spinazie en feta klein en doe in een schaal.
Maak de dressing van olijfolie citroensap, balsamicoazijn, honing, tijm, peper en zout en zet weg. Als de paprika’s afgekoeld zijn (zodat je ze kunt vastpakken met blote handen), haal je de velletjes eraf, verwijder de zaadlijsten en snijd of scheur ze in kleine stukjes. Meng dit met de rest van de ingrediënten. Maak af door de dressing er overheen te schenken en alles te mengen.
Deze salade is ook heerlijk als maaltijdsalade met pasta.
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Damini zegt
Is het gezond sla