Deze salade van zoete aardappel, rucola en geitenkaas is een heerlijke salade voor de herfst en de winter. Het recept is gemaakt door de traiteur De Groene Smaak in Zaandijk. Helaas is deze winkel niet meer geopend. Maar deze lekkere zoete aardappelsalade kun je ook prima zelf maken.
Met slechts 5 ingrediënten, maak je een fantastische en gezonde zoete aardappel salade.
Hoe maak je deze salade van zoete aardappel, rucola en geitenkaas?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 zoete aardappels
- 2 eetlepels pesto
- 180 gram rucola
- 1 rol zachte geitenkaas
- zwarte olijven naar smaak
Bereidingswijze:
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en bak daarop de zoete aardappelblokjes in ongeveer 20 minuten gaar.
Je kunt het nog warm eten, maar je kunt ook de zoete aardappelblokjes eerst helemaal laten afkoelen. Meng de aardappelen met de pesto en rucola.
Serveer de salade op een bord of in een mooi schaaltje. Verkruimel daar bovenop de geitenkaas en naar wens de zwarte olijven.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook interessant?
Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024