Deze vegetarische stamppot is makkelijk te maken en verrassend door de zacht zoete smaak van de zoete aardappel, met de bite van de rucola. Je hebt het gerecht in een half uurtje op tafel.
Het langst duurt het koken of stomen van de aardappels. Je kunt de rucola ook vervangen door bijvoorbeeld veldsla, als je met kinderen te maken hebt, die niet van rucola houden. Al is het sowieso een stuk minder scherp door de zoete aardappelen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram rucola
- 200 gram zoete aardappel in blokjes
- 1/2 courgette
- 1/2 rode paprika
- 1 flinke ui
- flinke hand pecannoten
- hennepolie of andere goede notenolie
Bereiding
Kook of stoom de aardappel gaar. Snijd de overige groente (behalve rucola) in kleine blokjes. Fruit deze even aan in een beetje olie.
Als de aardappel klaar is, kun je deze met stampen met een stamper of staafmixer als je van fijnere puree houdt.
Mix de overige ingrediënten er door heen en klaar is deze heerlijke vegetarische stamppot!
Eet smakelijk!
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei - 5 december 2023
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023
Laat een reactie achter