Mijn man en ik zijn echt gek op Thais eten. We eten het te weinig, omdat het vaak te pittig is voor onze dochter. Vandaag at ze bij een vriendinnetje, dus kon ik ‘los’ gaan.
Ingrediënten voor 2 personen
- 350 gram kippengehakt
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram rijst
- klein bosje verse fijngesneden koriander
- flinke eetlepel geraspte kokos
- 5 bosuitjes
- handje cashewnoten
- kokosolie (2x eetl.)
- eetlepel Thaise groene curry (let op als je niet tegen pittig eten kunt, doe dan iets minder)
- kruidenpasta voor fried rice van MeiAsia
Bereiding
Bereidingstijd ongeveer 40 minuten.
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Mix de gehakt, Thaise curry, kokos en koriander door elkaar en draai balletjes. Ongeveer zo groot als een bitterbal.
Verwarm 1 eetlepel kokosolie en bak de balletjes mooi rondom bruin en laat ze zo’n 20 minuten op laag vuur bakken. Het is belangrijk met kip dat deze echt doorbakken zijn.
Maak de boontjes schoon en de bosui. De uitjes kun je bij de balletjes gooien. De sperziebonen en de rijst zet je gelijk op. Als beide klaar zijn (na zo’n 10 minuten), verwarm je nog een eetlepel kokosolie in een grote wok. Roerbak de rijst met de kruidenpasta. Als dit goed gemengd is, mag de rest er bij.
De laatste 5 minuten kun je er een handje cashewnoten door heen doen.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter