Laatst kreeg ik een pakje vegan kibbeling om te proberen. Nu kun je dat natuurlijk gewoon met een sausje opknabbelen, maar ik heb er een salade van gemaakt.
Ik vond deze vegan kibbeling (dus geheel plantaardig) een heel goed alternatief voor verse kibbeling. Al moet je bij dit soort visvervangers wel goed opletten dat de ingrediënten verantwoord zijn en dat er niet te veel zout in zit.
Dat is wel een kritische blik die ik je wil meegeven als je een vlees- of visvervanger koopt. Voor dit recept heb ik de kibbeling van NoVish gebruikt (Vish Chunks). Ik moet zeggen, dat dit een prima product is en wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
Dit recept kun je prima eten als lunch of als lichte maaltijd in de avond.
Hoe maak je een lekkere salade met vegan kibbeling?
Ingrediënten voor 2 personen:
- Pakje (vegan) kibbeling
- 1 avocado
- Handje veldsla
- Handje snoep- of cherrytomaatjes
- Halve komkommer in stukjes
- Sap van halve citroen
- Scheutje olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Maak de avocado schoon en doe deze in een blender of hakmolen, voeg de citroen, olijfolie, zout en peper toe. Meng het tot een mooie pesto. Vervolgens kun je de sla over de bordjes verdelen met daarop de pesto, de tomaatjes en de komkommerplakjes.
Bak de kibbeling volgens de instructies en voeg die toe op de salade.
Eet smakelijk!
Leestip: Iedereen wordt vegan, moet ik nu ook?
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter