Leuk zo’n actie van Moestuintjes bij de ah.nl. Veel van ons zijn actief aan het kweken geslagen, maar dan? Wat eet ik uit mijn moestuin? Bea Möllers geeft antwoord op die vragen in haar nieuwe boek: culinaire inspiratie Moestuin. Lees onze recensie:
Veel praktische informatie over de moestuingroente
Je leest in dit boek heel veel praktische informatie over verschillende groentes en kruiden uit de moestuin. Het is leuk en heel herkenbaar geschreven vanuit haar zelf. Zo heeft ze een discussie met haar dochter over wasabi vs. mierikswortel. Ze vertelt haar eigen vinding hierbij. Leuk om te lezen, ook dat het net als bij de meeste een leermoment van korte duur was. Ze ging snel naar de manege ;-))
Het boek is op een speelse en leuke manier ingedeeld, van groentes tot praktische tips. Een kleine greep uit de inhoudsopgave:
- Vroege lente-uitjes
- Is aardappelteelt makkelijk?
- Supergezonde tomaten
- Lekkere lupines
- Komkommers in overvloed
- Bah-bacterie
- Overheerlijke frambozen
- Heerlijke bittere witlof
- Zwarte goud voor de tuin
- Snoei is bloei
- Comeback van de raapstelen
Wat ik zelf ook heel leuk vind is om te zien wat een prachtige planten en bloemen soms horen bij bekende groentes. Dat zet je nog aan het denken om in je ‘normale’ tuin te zetten.
Ook kwamen er voor mij geheimen aan bod. Ik ben niet zo’n fan van radijs, maar ik ga nu eens genieten van de bladeren van radijs. Ik heb immers samen met mijn dochter de zaadjes van de Albert Heijn gepland. Ik ben benieuwd. Ook het geheim van de molshoop vond ik leuk om te lezen. Het geheim is, gebruik die aarde voor het kweken van zaadjes.
Meer informatie over culinaire inspiratie:
Download gratis het inkijkexemplaar
Afmeting: 13x230x170 mm
Aantal pagina’s: 120 pagina’s
Paperback
Prijs: € 14,95
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter