Wortelcake kennen we allemaal, maar wortelkoekjes? Irene heeft een spannend recept uit gewerkt: wortelkoekjes met komkommerdressing.
Meestal is wortelcake gemaakt met speculaaskruiden en daardoor heel zoet. Deze koekjes hebben een lekkere bite door de munt.
Ingrediënten wortelkoekjes
- 3 middelgrote wortels
- 125 gram volkorenmeel
- 2 eieren
- verse munt
- kleine rode ui
- zout, peper
Ingrediënten komkommerdressing
- 1/2 geschilde komkommer
- handje verse muntblaadjes
- 1 eetlepel goede olijfolie
- 4 eetlepels water
- zout, peper
- olie om in te bakken
Bereiding wortelkoekjes
Maak de wortel schoon onder de kraan, of verwijder de schil met een dunschiller of kaasschaaf. Rasp de wortel met een mandoline of keukenmachine.
Snijd de ui en verse munt klein. Doe wortel, munt en ui in een kom en voeg hier meel, eieren, zout en peper aan toe. Meng dit tot je een dik beslag hebt.
Maak dan de komkommerdressing door de komkommer in stukjes te snijden en deze in de blender te doen. Voeg verse muntblaadjes, olijfolie, zout, peper en water toe. Mix goed tot het een stevige saus is. Zet de saus even in de koelkast.
Doe olie in een koekenpan en verwarm dit. Hierin bak je de koekjes. Dit doe je door per koekje steeds een eetlepel beslag in de pan te doen.
In een grote koekenpan kun je 4 á 5 koekjes tegelijk bakken. Wacht tot de onderkant redelijk stevig is (dit duurt een paar minuten), zodat je de koekjes in zijn geheel kunt omkeren. Doe je dit te vroeg, dan is het beslag aan de bovenkant nog niet vast genoeg geworden en heb je kans dat het door je hele pan ligt. Bak zo door tot het gehele beslag op is.
Serveer de koekjes warm met de saus.
Tip: gebruik je amandel- of boekweitmeel, dan zijn deze koekjes ook helemaal paleo!
Eet smakelijk
Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter