• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Lunch   Wortelkoekjes

Wortelkoekjes

Laatste update: 4 februari 2021 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

wortelen

Wortelcake kennen we allemaal, maar wortelkoekjes? Irene heeft een spannend recept uit gewerkt: wortelkoekjes met komkommerdressing.

Meestal is wortelcake gemaakt met speculaaskruiden en daardoor heel zoet. Deze koekjes hebben een lekkere bite door de munt.

Ingrediënten wortelkoekjes

  • 3 middelgrote wortels
  • 125 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • verse munt
  • kleine rode ui
  • zout, peper

Ingrediënten komkommerdressing

  • 1/2 geschilde komkommer
  • handje verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • 4 eetlepels water
  • zout, peper
  • olie om in te bakken

Bereiding wortelkoekjes

Maak de wortel schoon onder de kraan, of verwijder de schil met een dunschiller of kaasschaaf. Rasp de wortel met een mandoline of keukenmachine.

Snijd de ui en verse munt klein. Doe wortel, munt en ui in een kom en voeg hier meel, eieren, zout en peper aan toe. Meng dit tot je een dik beslag hebt.

Maak dan de komkommerdressing  door de komkommer in stukjes te snijden en deze in de blender te doen. Voeg verse muntblaadjes, olijfolie, zout, peper en water toe. Mix goed tot het een stevige saus is. Zet de saus even in de koelkast.

Doe olie in een koekenpan en verwarm dit. Hierin bak je de koekjes. Dit doe je door per koekje steeds een eetlepel beslag in de pan te doen.

In een grote koekenpan kun je 4 á 5 koekjes tegelijk bakken. Wacht tot de onderkant redelijk stevig is (dit duurt een paar minuten), zodat je de koekjes in zijn geheel kunt omkeren. Doe je dit te vroeg, dan is het beslag aan de bovenkant nog niet vast genoeg geworden en heb je kans dat het door je hele pan ligt. Bak zo door tot het gehele beslag op is.

Serveer de koekjes warm met de saus.

Tip: gebruik je amandel- of boekweitmeel, dan zijn deze koekjes ook helemaal paleo!

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Recept oervoeding, wortelkoekjes met prei
    Recept oervoeding, wortelkoekjes met prei
  • Zomerse witlofstamppot
    Zomerse witlofstamppot
  • Sinaasappel en venkel salade
    Sinaasappel en venkel salade
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: gastblog, komkommer, muntsaus, paleo, recepten, wortel, zelf bakken

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker
  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
  • Doe dit om angst te verminderen en beter te slapen!
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Manifesteren voor nuchtere mensen: 7 stappen!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven