• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Zalm in witte wijnsaus met aardappelvenkel schotel

Zalm in witte wijnsaus met aardappelvenkel schotel

Gepubliceerd op: 25 juni 2020 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Als het kan, dan kook ik graag buiten op de barbecue. Tijdens deze warme dagen doe ik dat dus zeker!

Gisteren hebben we zalm van de bbq gegeten en dit gecombineerd met aardappel-venkel-schotel. Zalm bevat veel goede voedingsstoffen, zoals Omega-3. Venkel is een heerlijke frisse groente, goed voor de spijsvertering.

Een ‘gewone’, lekkere en gezonde maaltijd kun je dus ook op de barbecue maken. Echt een aanrader en wat is er dan fijner dan dit lekker buiten eten. Wij kijken vanuit de achtertuin uit op de polder. Een prachtig uitzicht en dat geeft eigenlijk ook wel een echt vakantiegevoel. Maar waar je ook zit, buiten koken kan zelfs op een balkon!

Hieronder deel ik graag mijn recept met jullie voor deze zalm-aardappel-venkel-schotel. De zalm heb ik op de barbecue gemaakt, maar je kunt de zalm ook bereiden in een grillpan. De aardappeltjes met de venkel komen uit de oven.

(lees hieronder verder)
Recept aardappel-venkel-zalm-schotel

Ingrediënten

Bereidingstijd: 45 minuten
Voor 2 personen.

  • 2 stukjes zalmfilet of moot
  • 12 kleine krieltjes in de schil
  • 2 venkels
  • 1 ui
  • 4 el verse selderij
  • 100 ml witte wijn
  • ½ blokje groente- of visbouillon met 50 ml water
  • 75 ml slagroom
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el (extra vierge) olijfolie

Bereidingswijze

De aardappel-venkel-schotel maken
Verwarm de oven op 180 graden celsius. Was de aardappelen en halveer ze. Snijd het groen van de venkel en leg dit apart.

Snijd de venkel in heel dunne plakken. Kook de venkel met de aardappelen in 5 minuten bijna gaar. Giet de aardappelen en venkel in een ovenschaal. Snijd de peterselie en het venkel groen fijn. Hussel dit vervolgens door de aardappelen en venkel. Voeg vervolgens de uitgeperste knoflook, 3 van de 4 el peterselie en wat peper en eventueel zout toe. Schenk er vervolgens een flinke scheut olijfolie over en zet in de oven voor 30 minuten.

Het maken van de saus
Snijd de ui fijn en bak zachtjes gaar met wat boter of olijfolie en de overgebleven (1 el) peterselie. Schenk dan de wijn en bouillon erbij. Laat het inkoken tot de helft van het vocht verdampt is. Voeg dan de slagroom toe en laat de saus opnieuw inkoken tot deze dikker is. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en (jozo)zout.

Het bereiden van de zalm
Zorg dat de barbecue op de juiste temperatuur is. Bestrijk de zalmfilet aan beide kanten met olijfolie en peper. Leg de zalm op de barbecue en bak deze in circa 6 minuten, keer ze halverwege de baktijd. Leg de zalm op (warme) borden en schep de saus overheen. Serveer de vis met de venkel en aardappelen.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • groente-barbecue-venkel
    Groente op de barbecue: gegratineerde venkel
  • Hoe maak je flammkuchen op de barbecue?
    Hoe maak je flammkuchen op de barbecue?
  • Pasta met zalm
    Recept voor een frisse pasta met zalm en tomaatjes
  • little-gem-sla-barbecue-groente
    Little gem - kleine slakopjes van de barbecue
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
  • Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
  • Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: barbecue, buiten koken, zalm

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze update!

Ontvang om de week een update van ons!


  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Mijn leven na een psychose
  • Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden?
  • De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden
  • Waarom neusademhaling zó goed is voor je lichaam
  • De Griekse traditionele keuken, ken je deze grote voordelen?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Goed Eten Gezond Leven