• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Zelf chocolade maken

Zelf chocolade maken

Laatste update: 31 augustus 2019 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Chocolade, iets wat de meeste mensen erg lekker vinden, maar helaas niet zo gezond is. Via onze Facebook pagina, kregen wij een recept van Arienne om zelf chocolade te maken. Arienne bedankt!

Het ene recept is om superfood chocolade te maken en de andere is voor witte chocolade. Gezonde chocolade klinkt ons goed in de oren, echt een reden om dit thuis een keer uit te proberen. De recepten staan hieronder:

Chocolade

Superfood chocolade maken

Doe wat cacaoboter in een kommetje en verwarm deze au bain-marie, dat wil zeggen dat je de kom in een pan plaatst met een klein laagje heet water dat net van de kook af is. Roer regelmatig en voeg zodra de cacaoboter gesmolten is, cacaopoeder, een natuurlijke zoetstof (bijv Lucumapoeder) en evt een snufje zout toe.

Let op dat je niet te veel cacaopoeder toevoegt anders wordt de cacao niet goed vloeibaar.

Roer het mengsel goed door totdat het helemaal gesmolten is en giet het daarna in vormpjes (bijv. ijsblokjes bakjes). Laat deze afkoelen en zet ze vervolgens 1 of 2 uur in de koelkast of vriezer. Zelfgemaakte rauwe chocolade kan je vijf dagen in de koelkast bewaren en maximaal een maand in de vriezer.

Recept voor witte chocolade met kokos (suikervrij, glutenvrij, vegan)

Witte chocolade is officieel geen chocolade omdat er helemaal geen cacao in zit (tarwevrij, glutenvrij en veganistisch).

Dit heb je nodig:

  • 50 gram (rauwe) cacaoboter
  • 75 gram ongeraffineerde kokosolie
  • 75 gram kokosmelkpoeder
  • 2 el rauwe honing
  • 1 tl vanille poeder
  • Een ijsblokjesvorm om de chocolaatjes in te maken

Smelt au bain marie de kokosolie en de cacaoboter. Dit duurt eventjes, maar dan heb je wel wat. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een keukenmachine, blender of gebruik een staafmixer. Doe de gesmolten olie/boter erbij en meng het goed.

Proef het mengsel eventjes om te zien of er voldoende vanille in zit, dit is de grote smaakmaker. Je wilt er niet een tekort aan hebben want dan smaakt het niet zo lekker.

De vormpjes

Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet ze vervolgens een uurtje in de koelkast tot ze hard zijn. Haal ze uit de vormpjes en bestrooi ze met kokosrasp of cacao of iets anders leuks.

Bewaar de vormpjes in de koelkast (ze zijn dan niet knapperig zoals de chocolade uit de winkel, in de vriezer worden ze harder, maar naar mijn mening iets te hard).

Fotocredits: Everjean

Misschien vind je dit ook interessant:

  • chocolade-met-gepofte-rijst
    Chocolade met gepofte rijst, een gezond zoet tussendoortje
  • Chocolade-met-sinaasappel snippers
    Chocoladereep met sinaasappelsmaak, makkelijk zelf maken!
  • Gezond snoepen met aardbeien
    Gezond snoepen met aardbeien
  • chocolade taart met kersen en mascarpone
    Chocolade taart met kersen en mascarpone
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
  • Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
  • Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: au bain marie, chocolade, Glutenvrij, superfood, tarwevrij, veganistisch, witte chocolade, zelf maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Kaat zegt

    7 januari 2021 om 19:52

    Dat dacht ik inderdaad ook. Agave siroop is beter om daarbij aan te geven lijkt mij 🙂

    Beantwoorden
  2. Kristin Wijnja zegt

    19 december 2020 om 21:31

    Voor veel veganisten is honing niet vegan. Dus een witte chocoladerecept met honing is vast erg lekker, maar twijfelachtig vegan.

    Donkere chocola: als je een verhouding van 60% cacacoboter en 40 % donkere cacao aanhoudt, zit je goed voor echt pure chocola. Wil je het minder puur, neem je meer cacaoboter en meer suiker/zoetstof.

    Deze donkere chocola is in de koelkast maandenlang houdbaar.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze wekelijkse update!


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Slecht slapen na sporten, hoe voorkom je dat?
  • Onze ervaring met de Oura Ring 4, wat doet het met je gezondheid?
  • Rooibosthee, is het gezond of erg overrated?
  • Zo leef je gezonder als ADHD’er
  • Leuke HIIT training​ voor 2 personen

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram

© 2025 Goed Eten Gezond Leven