Geïnspireerd door het filmpje dat we gisteren online zetten voor het snijden van paprika, zonder pitjes ben ik gisteren gelijk aan de paprika’s gegaan. Eerst wilde ik soep maken. Omdat we de dag ervoor soep aten, ben ik creatief aan de slag gegaan om zelf paprika roomsaus te maken.
Bij ons in het gezin zijn een aantal ‘carnivoren’ en ik zelf hou van meer groente dan vlees. Dat inspireerde mij om de biologische gehakt apart te bereiden. Zo kan iedereen kiezen wat hij zelf wil. Net als de hoeveelheid speltpasta. De een wat meer saus, de ander meer spaghetti.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo rode paprika’s
- 1 half potje kippenbouillon van de Kleinste Soepfabriek (of 1/4 liter andere goede sterke bouillon)
- 1 teen knoflook
- 2 kleine uien
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 50 gram roomkaas
- olijfolie om in te bakken
- zout & peper naar smaak
Bereiding
Snij de knoflook, ui en paprika klein. Fruit eerst de knoflook en ui aan, voor je de paprika’s er in doet. Daarna bak je de paprika, zodat deze net zacht worden. Na een minuut of 5 kun je de bouillon er aan toevoegen. Laat het geheel een half uurtje pruttelen met de deksel op de pan. Voeg de kaas het laatste kwartiertje toe.
Lekker met pasta en geruld gehakt met Italiaanse kruiden en pasta. Wil je koolhydraat arm eten, ga dan voor courgettini’s (spaghetti gemaakt van courgette).
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter