• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Beter Slapen
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
    • Persoonlijke Blogs
  • %s
Hide Search
%s
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Zelf pizza maken van spelt

Zelf pizza maken van spelt

Laatste update: 27 januari 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Pizza-spelt-meelVan de week hadden we nog wat over van onze zelfgemaakte pastasaus. Precies genoeg voor een pizza. Nu wil ik graag een gezonde variant, dus ik ben gaan experimenteren met een bodem van spelt. We vonden het allemaal erg lekker.

Het is wel iets anders dan een witte bloem pizza van de pizzeria. Je herkent de smaak van spelt.

Ingrediënten voor 2 pizzabodems

Of één grote pizza op de bakplaat.

  • 250 gram speltbloem (of 125 gram speltbloem & 125 gram speltmeel
  • 1/2 tl. (bakkers)zout
  • 7 gram bakkersgist
  • 2 eetlepels biologische olijfolie
  • 1,25 dl lauwwarm water

Tips voor het beleg

Wij hadden dus een rode pastasaus over van tomaten, gehakt, paprika, courgette, aubergine en knoflook. Zodra deze groentes vrij klein gemaakt zijn is het erg lekker. Daarbij heb ik een paar plakjes mozzarella gedaan en zelf geraspte kaas.

Maar je kunt ook passata aanmaken met Italiaanse kruiden, een teentje knoflook en een klein beetje zout en peper. Dan kun je op de pizza lekker aan de slag met salami, tonijn, ananas. Waar je maar trek in hebt. Ik denk dat de menukaart van de pizzeria daar inspirerend genoeg voor is.

Bereiding

Mix eerst de droge ingrediënten goed door elkaar. Daarna de natte ingrediënten er door heen en dan alles mixen tot een mooi deeg/beslag. Dit zet je een half uurtje in de koelkast afgesloten met een doek of plastic. Verwarm de oven voor op 200 graden.  Rol het deeg uit op de bakplaat.

Versier de bovenkant van de pizza en zet de pizza zo’n 20 minuten in de oven.

Een heerlijke basis om veel mee te variëren!


zelf-steenovenpizza-bakken-spelt-op-pizzasteen-37-cmZelf steenovenpizza bakken?

Ook leuk om thuis in de oven of op de bbq aan de slag te gaan om een echte lekkere steenovenpizza te maken. Dat kan met een speciale steen. Deze kun je gebruiken:

  • in de oven
  • op je fornuis
  • op de barbecue

Kortom overal genieten van heerlijke zelfgemaakte pizza’s!

Bekijk deze pizzasteen bij fonq.nl

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Gezonde pizza zonder tomatensaus.
    Speltpizza zonder tomatensaus
  • kant-en-klare gezonde pizza van magioni
    Heerlijke kant-en-klare pizza met veel groentes van Magioni
  • Taartbodem van spelt
    Taartbodem van spelt - basisrecept
  • Meer gezonde pizza bakken
    Gezonde pizza maken
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Mijn ervaring met de online gezondheidscheck van &niped - 22 januari 2025
  • Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
  • Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: barbecue, bbq, buiten eten, diner, Italiaans, oven, pizza, Spelt, steenoven, zelf maken, zelf pizza maken, zelf steenovenpizza maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Vanessa zegt

    6 augustus 2015 om 12:48

    Hallo Mariska,

    Ik weet niet precies hoe en wat, maar heb even op internet gezocht. Daar zag ik onderstaande:

    De verhouding tussen droge gist en verse gist is ongeveer 1: 2,5. Met andere woorden, voor een recept waarin 25 gram verse gist moet worden toegevoegd, kan men deze vervangen voor 10 gram droge gist.

    Graag horen we of het in deze verhouding goed werkt.
    Succes!

    Beantwoorden
  2. Mariska zegt

    5 augustus 2015 om 22:45

    Hallo,
    Kan ik ook instant gist gebruiken? En weet je dan misschien hoeveel ik nodig heb?

    Alvast dank!

    Beantwoorden
  3. Vanessa zegt

    4 juni 2015 om 14:01

    @jeroen, dank voro je oplettendheid. 1,25 ml. is zelfs wat lastig afmeten in een normale keuken 😉

    Beantwoorden
  4. Jeroen zegt

    4 juni 2015 om 12:16

    Is het niet 1.25 DL ipv ML lauwwarm water..?

    Beantwoorden
  5. Online Psychologenpraktijk Boom zegt

    4 september 2014 om 10:36

    Dit klinkt erg goed. Ik ga het komende week een keer uitproberen!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Abonneer je op onze update!

Ontvang om de week een update van ons!


  Thank you for Signing Up
Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Direct Diagnostics

Ontvang 1x per 2 weken onze update met inspiratie en nieuws voor een gezond(er) leven.


  Thank you for Signing Up

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden juist in


















1,true,6,Contact Email,2
1,false,1,First Name,2
1,false,1,Last Name,2



Footer

Recente berichten

  • Mijn leven na een psychose
  • Appelazijn of natuurazijn? Wat is beter voor je gezondheid én huishouden?
  • De kracht van natuurazijn: gezond, duurzaam en onmisbaar in elk huishouden
  • Waarom neusademhaling zó goed is voor je lichaam
  • De Griekse traditionele keuken, ken je deze grote voordelen?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© 2025 Goed Eten Gezond Leven