Een gerecht uit de oven is altijd makkelijk om vooraf klaar te maken. Krijg je zondagmiddag visite, maak het in de ochtend klaar. Dan hoeft het alleen nog in de oven. We hebben dit keer gevulde courgette voor je uitgewerkt. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met aubergine of paprika.
Ingrediënten 4 personen
- 4 kleine courgettes
- 500 gram gehakt
- bakje champignons
- 1 rode & 1 gele paprika
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 theelepels sambal
- zout en peper naar smaak
- parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgettes en snij deze in de lengte doormidden. Hol deze voorzichtig uit met een lepel (ik snij ook vaak blokjes met de achterkant van een aardappelschilmesje). Snij alle groente in kleine blokjes. Bak de gehakt met de knoflook, sambal, peper en zout. Voeg de groente toe en laat het gaar worden.
- Leg de courgettes in een vuurvaste ovenschaal
- Vul deze met het groente-gehaktmengsel
- Zet het geheel 15 minuten in de oven
Strooi er dan de verse Parmezaan op. Lekker met een frisse groene salade.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter