In Amerika is Halloween net zo groot als het carnaval bij ons in het zuiden. Wekenlang zijn de Amerikanen bezig met de voorbereidingen van de kostuums en het uitzoeken van de mooiste pompoenen. Omdat ze de pompoenen uithollen voor ze er een kaars in zetten hebben ze altijd veel vruchtvlees over en dat is natuurlijk zonde om weg te gooien.
We hebben een aantal heerlijke recepten met pompoen voor je verzameld. We beginnen vandaag met een ontbijt met pompoenen, maar je krijgt de komende dagen ook nog een recept voor een lunch, diner én toetje met pompoen!
In Nederland doen we niet zo veel met Halloween, maar door één van deze smakelijke gerechten te serveren doe je toch een beetje mee! Have fun!
Gebakken pompoenhavermout (1 pers)
Heerlijk ontbijten met pompoen!
Ingrediënten
- 120 gram gekookte pompoen (het pompoenvlees ongeveer 20 minuten koken, geheel onder water)
- 5 eetlepels havermout
- geprakte, halve banaan
- 75 ml melk
- klein handje rozijnen
- eetlepel ahornsiroop
- snufje vanillepoeder
- halve theelepel kaneel
- snufje zout
- snuf bakpoeder
- gehakte walnoot
- een lepel crème fraîche
Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen en meng dit goed. Vet daarna een kleine kom die in de oven kan, goed in. Het mengsel doe je daarna hierin. Bak de pompoenhavermout in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Na 20 minuten kun je nog heel even de grill aanzetten, voor een knapperig korstje.
Laat de gebakken pompoenhavermout een beetje afkoelen en voeg daarna naar smaak nog bijvoorbeeld walnoten, ahornsiroop of een toefje crème fraiche toe.
Variatietip:
Heb je geen tijd om te bakken? Je kunt dan alle ingrediënten ongeveer 2,5 minuut verwarmen in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Wordt het mengsel te dik? Voeg dan wat melk toe!
Zo, dat wordt vast heerlijk smullen van dit originele en heerlijke Halloweenontbijt met pompoen. Eet smakelijk!
Sonja Silva
Laatste berichten van Sonja Silva (toon alles)
- Guilty pleasure: Bubble Tea - 11 april 2015
- Echt lekkere chocolade zonder suiker - 13 december 2014
- Houd je lever gezond! - 28 november 2014
Karin zegt
Fantastisch lekker!
Bedankt voor het delen van het recept. 🙂