Ingrediënten voor 2 personen
- 1 bloemkool
- 150 gram kerstomaten
- 200 gram groene linzen
- 4 kleine tenen knoflook, schoongemaakten in tweeën gesneden
- vier volle handen rucola
- zout, peper en olijfolie
Bereiding
Verwarm de over voor op 200 graden. Kook de linzen op basis van de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaatjes, snijd de bloemkool in roosjes en spoel ook deze af. Doe de tomaten, bloemkool en knoflook in een ovenschaal en meng met zout, peper en olijfolie. Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.
Haal de groenten uit de oven als de bloemkool mooi gegrild is en zacht (de roosjes zijn dan lichtbruin en je kunt er met een vork inprikken) en laat even afkoelen. Haal de linzen van het vuur als ze al dente zijn en spoel af met koud water. Laat alles ongeveer tien minuten afkoelen.
Ondertussen maak je de dressing. Verwijder de knoflook uit de schaal met groenten, pureer met een vork en mix dit met olijfolie, zout, peper en een beetje water. Voeg dan de rucola toe, de groenten en de linzen en mix alles goed door elkaar.
Irene van Gent
Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)
- Tomatentaart - 28 oktober 2015
- Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
- Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015
Laat een reactie achter