Om de paar maanden krijg ik een Foodybox toegestuurd van Kroon op het werk. Er zitten makkelijke dingen in en soms moeilijkere. Dit keer was het wel een uitdaging om te gaan koken met Thé en Provence van Simon Lévelt. Nu had mijn man een rollade meegenomen, dus ik ging creatief aan de slag. Met goed eindresultaat. De kruiden proefde je echt in de licht krokante buitenrand.
Ingredïenten voor vier personen
- rollade naar keuze
- gesmolten boter of olijfolie
- zout & peper
- eetlepel the en provence, of andere kruidenthee
Extra nodig: oven met spit (ook leuk voor een buitenkeuken)
Bereiding
Verwarm de oven voor op de heetste stand. Rijg de rollade aan het spit. Smeer de rollade in met de boter of olijfolie. Ik vind zelf de cooking spray hiervoor erg handig. Doe er volgens zout en peper naar smaak over. Zet in een braadslede onder de rollade in de oven met een laag water en een eetlepel thee. Hou goed in de gaten of het water van thee niet verdampt is.
De duur van het grillen hangt af van het soort vlees en gewicht. Hieronder richtlijnen voor een rollade van 1 kilo:
- Mager varkensvlees: 45 minuten
- Kip: 50 minuten
- Runderrollade: 60 minuten
Laat de rollade even vijf minuten rusten nadat je het uit de oven hebt gehaald en gaat snijden.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Bob zegt
Hoeveel graden heeft jou oven in de hoogste stand?
Vanessa zegt
Hallo Bob
Die heeft Max 220 graden. Maar ik weet niet meer op welke temperatuur ik het heb klaar gemaakt. Het is een recept van 5 jaar geleden 😆